Sir Ağda Nedir?
Sir ağda, çam ağaçlarından toplanan farklı reçinelerin işlenmesiyle elde edilen çok güçlü bir ağdadır. Doğru uygulama yapıldığında en küçük tüyleri bile kökünden alır; batık ve kırık yapmaz; daha az can acıtır; kılların çıkış sürelerini uzatır.
Ön hazırlık gerektirmediği ve kullanımı son derece pratik olduğu için zamandan tasarruf sağlar. Yağ ile çözündüğünden duş gerektirmez. Kullanım sırasında derinin ölü hücrelerini de temizlediğinden peeling özelliği de vardır.
Uygulama yapılacak bölge ve uygulayıcının tercihine göre, içerdiği ürün açısından bir fark olmayan Kartuş (roll-on) Ağda veya Konserve Ağda formunda sir ağda seçilebilir.
Klasik Ağdadan Farkı Nedir?
Klasik ağda şeker içerir. Bu yüzden kılları besler. Sir ağda reçineden yapıldığı için hem çok daha kuvvetli ve etkilidir, hem de kesinlikle kıl köklerini beslemez. İstenmeyen tüyleri seyrekleşir, cılızlaştırır ve çıkış sürelerini uzatır.
Sir ağdanın klasik ağdaya göre hazırlanışı çok daha kolaydır ve zahmet gerektirmez. Bol çeşit imkânı bulunur ve duş gerektirmez (yağ ile çözülür). Hijyenik ve sağlıklı olduğu içinde daha kullanışlı bir yöntemdir.
Ne Kadar Güvenilir?
Bitkisel ve son derece hijyeniktir. Sirağda yapılırken kullanılan, kartuş ağda, spatulalar ve ağda kağıtları tek kullanımlık olduğundan, kişiye özel hijyenik uygulama sağlar. Üstelik, sir ağda kılı kökünden alan diğer yöntemlere nazaran daha ağrısız ve acısızdır.
Kartuş Sistem
Kartuş Sistemde, sir ağda, 100 ml. ürün içeren plastik tüplerin içerisindedir ve döner başlıkları sayesinde uygulama yapılır. Ağda, kartuşun döner başlıklarından incecik akar ve sürülür.
Kartuş sistem, özellikle bacak gibi düz ve geniş yüzeylerde son derece pratiktir. Kartuşlar tek kullanımlık olduğu için son derece hijyeniktir.
Konserve Sistem
Konserve Sistemde, sir ağda 800 ml. ürün içeren metal kutuların içerisindedir ve spatula yardımı ile uygulanır. Konserve Sistem, kişinin spatula ile daha kolay çalışma yapabilmesine olanak tanıdığından, kartuşla girilmesi pek mümkün olmayan oylumlu, girintili, çıkıntılı yüzeyler de daha çok tercih edilir.